1000 år i Nordjylland

Tirsdag d. 11. marts havde Limfjordsmuseet besøg af filmholdet bag serien ”1000 år i Nordjylland”. Museumsdirektør, Anders Bloksgaard, tog holdet med på en sejltur i museets båd, Lodsen. På turen fik de sig en snak om Limfjordsmuseets største museumsgenstand - Frederik den VII’s kanal.

Historien om Nordjylland

"1000 år i Nordjylland" er en spændende fortælling om, hvordan nutidens Nordjylland blev skabt. De i alt 12 tv-afsnit tager seerne med på en rejse fra forhistorisk tid og frem til nu, hvor hvert afsnit udgør i lille brik i puslespillet om skabelsen af Nordjylland. Arkæologen Erik Johansen er vært på programmet, og han tager seerne med på opdagelse i det nordjyske landskab forbi byer, borge, klostre, farvande m.m., hvor vigtige begivenheder har været med til at forme Nordjyllands historie.

En kyndig guide

Erik Johansen er tidligere chef for Kulturarvstyrelsen og har været med til udgravninger i hele verden – fra Abu Dhabi til vikingebyen i Sebbersund. Han er desuden en af arkitekterne bag den gældende museumslov, der lægger rammerne for hvor og hvordan, udgravninger i Danmark skal finde sted. Så man må sige, at seerne er i kyndige hænder, når Erik tager dem med på sin historiske rejse rundt i Nordjylland. Undervejs møder han lokale eksperter, som er med til at fortælle de gode historier. Og denne gang går turen altså forbi Limfjordsmuseets direktør, Anders Bloksgaard, som fortalte alt om, hvordan Frederik den VII’s kanal har været med til at forme Limfjordslandet.

Programmet bliver vist på TV2 Salto torsdag den 20 marts kl. 19.55.

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere