Store fremskridt på KIRSTINE

Kirstine Limfjordsmuseet Muslingebyen Løgstør restaurering

I løbet af de sidste par måneder er der sket meget på KIRSTINE, men Limfjordsmuseets skibstømrer hviler ikke på laurbærrene. Derimod er han allerede i fuld gang med de næste opgaver.

 

Ikke et hvilket som helst rat…

Skibets rat er lavet færdigt, og det er en tro kopi af det rat, man kan se på det ældste billede vi har af skibet tilbage fra 1910 med både messingnav og messingringe. Der hører en lille historie til rattet. De sidste 30-40 år har KIRSTINE haft dæk af teakplanker, men de planker er blevet pillet af og erstattet med det nye fyrretræsdæk. Teakplankernes historie går dog endnu længere tilbage, da de tidligere har ligget på et færgedæk – muligvis på Helsingør/Helsingborg færgen. Det er disse gamle dæksplanker, der nu bliver til et nyt/gammelt rat i KIRSTINE, som dermed beholder meget af sin omskiftelige historie indenbords.

 

I gang med mange ting

Til at beskytte det nylagte fyrretræsdæk mod råd og svamp er der blevet brugt linolietjære, og både vaterbordet, mastefisken og karmene er blevet malet med grå linoliemaling. Grunden til at der er brugt linoliemaling og –tjære er, at museet sætter en ære i at bruge de produkter, man brugte, dengang KIRSTINE blev bygget og havde sin storhedstid for at sikre skibets autencitet efter restaureringen. Sidst, men ikke mindst, er der lavet hul til masten, og netop masten – og de tilhørende rundholter – er det, staben af frivillige skal til at i gang med nu. Mens de er godt beskæftigede, arbejder skibstømreren på andre opgaver. De første ting, han har kastet sig over, er udskiftningen af udenbordsplankerne, og så skal skandækket lægges, så der ikke kan komme vand ind på selve dækket.  

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere