Aktiviteter

Sommer på Limfjordsmuseet

Mad Med Minder, Fangst, Limfjordsmuseet, Historisk madlavning

Hele sommeren summer det af aktivitet på Limfjordsmuseet. Du kan blive fisker for en dag, du kan komme på snorkelsafari, du kan undersøge fiskenes mærkelige krop, blive klogere på plastik, kommer med på Historisk Fiskeridag eller ind i bådebyggerens værksted. Kom og oplev Limfjordsmuseets spændende sommertilbud, der aktiverer alle sanser.

Limfjordsmuseets sommeraktiviteter 2018

Fra 1. juli til 12. august 2018

 Fisker for en dag

Hver dag hele sommeren vil Limfjordsmuseets naturvejleder tag alle med under overfladen og gå på jagt efter Limfjordens fantasiske dyreliv. Udstyret med waders og net går vi på jagt sammen efter spændende dyr og skjulte fortællinger i fjorden. Bagefter tilbereder vi fangsten eller vi slippe den fri i museets akvarier. 

Aktiviteten starter hver dag fra 1. juli til 12. august kl. 11


Fiskenes hemmelige liv AFLYST PÅ GRUND AF VARMEN

Fiskekroppen er en fantastisk organisme, og med Limfjordsmuseets biologer kan du komme på opdagelse inde i fiskene. Vi vil sammen fange en ørred, dissekere den og undersøge, hvad der findes inde i den. Efter dissektionen vil vi ryge fisken og alle kan få et stykke af den varmtrøgede ørred.

Aktiviteten foregår hver dag  fra 1. juli til 12. august kl 13.00


Snorkelsafari

Dyk ned i en verden, hvor tiden går i stå og naturen bestemmer tempoet. Limfjordsmuseet giver dig nu mulighed for en guidet tur under overfladen.Museet udlåner snorkel, våddragt og dykkebriller, og sammen rejser vi ud i en verden, hvor mennesket kun kan være gæster.  Oplev livet på bunden af fjorden.

NB! For at deltage skal man være min. 10 år og kunne svømme. Da vi dykker i hold med max. 10 deltagere er tilmedling nødvendig på tlf. 98671805. 

Alle onsdage fra 1. juli til 12. august kl 14.00 

Museet tilbyder også, at du selv kan tage på dykkertur. Vi udlejer vores snorkeludstyr til dig, der har mod på selv at tag på oplevelse under overfladen. Du kan leje udstyret hverdag i museets åbningstid.

 

Historisk Fiskeridag

Tag med tilbage i tiden og se hvordan man fiskede i gamle dage. Limfjordsmuseet naturvejleder støver de gamle fiskerimetoder af og tage jer med på en rejse tilbage i tiden, hvor man var dybt afhængige af Limfjordens fisk og dyr. Prøv at trække et landdragningsvod eller slå med en pulskølle. Du kan også komme med ud og glibe som i 1800-tallet. Du kommer på en rejse tilbage i tiden, men bare rolig kulturnørden tager dig med tilbage til nutiden, hvor vi også smug kigger ind i fremtidens fiskeri på Limfjorden.

12. juli, 19. juli, 26. juli og 2. august kl. 14.00
 

Bådebyggerens værksted

Går du med en bådebygger i maven? Få en indblik i et flere tusind år gammelt håndværk, når Limfjordsmuseets bådebygger Jacob inviterer inden for på det Historiske Bådebyggeri. Du får naturligvis også selv mulighed for at prøve kræfter med træ og værktøj. Til slut skal I på skibsvanding, hvor I møder museets mange besvaringsværdige skibe.

Torsdage fra den 1. juli til den 12. august hele dagen

 

Vægterture i Løgstør

I tiden før gadelygterne kunne byens natmørke gader være farlige. For at beskytte borgerne mod vold og brand gik vægterne deres runde, mens de udråbte klokkeslet og sang vægtervers. Nu kan du komme med Løgstør Købstads Vægterlaug på vægtertur i Løgstørs gamle bydel. 

Onsdage fra den 20. juni til den 22. august kl. 19.30 fra Vægtergade 25


Limfjordsfortællinger

I juli og august byder Limfjordsmuseet på guidede sejlture på Frederik VII's Kanal. Gå ombord i turbåden Grevinde Danner og sejl ud i historien, mens museets kyndige guider beretter om den spændende kanal og dens tilblivelse. Pladsbestilling anbefales på tlf. 98671805.

Tirsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 11.00 og 14.00 fra den 1. juli til den 12. august og tirsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 14.00 fra den 14. - 30. august

 

Den fantastiske ål

Ålen er en af de fisk, som er omspundet af myter og mystik, og der er stadig meget, man ikke ved om den. Samtidig har ålen været et vigtigt livsgrundlag for befolkningen omkring Limfjorden i over 1000 år. I udstillingen "Den fantastiske ål" møder du ålen, myterne og ikke mindst de mennesker, for hvem ålen var livsnødvendig. 

Udstillingen er åben hver dag kl. 10 - 17

 

Fossiljagt

Tag med på opdagelse på stranden med biolog og fossiljæger Tine. Sammen rejser vi millioner af år tilbage og finder de spor, som gemmer sig på stranden. 

10. juli, 17. juli, 24. juli, 31. juli og 7. august kl. 14.00 på stranden 

 

 

 

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere