Maritim Festival

Maritim Festival; Træskibsfestival; Limfjorden Rundt; Limfjorden; Løgstør; Limfjordsmuseet; Skibsvandring; Skibstræk

Gastronomi, musik og sømandsstemn­ing går op i en højere en­hed mandag den 10. september 2018, hvor mere end 75 store træskibe lægger til i Løgstør havn inden starten går på Limfjorden Rundt sejladsen

Det tegner til at blive en fantastisk fest, når årets Maritim Festival afholdes mandag den 10. september. Aldrig har der været så mange skibe tilmeldt årets kapsejlads Limfjorden Rundt. Ikke mindre end 75 skibe er tilmeldt, hvilket er 10 mere end i de vildeste rekordår. Det betyder, at der venter gæsterne et endnu mere imponerende syn, når de besøger havnen mandag. De mange master rejser sig mod himlen, og havnen bliver fyldt med musik og stemning.

 

Musikken spiller

Først bliver besætningerne fra de mange skibe bespist i det store telt, og efterfølgende bliver teltet åbent for alle, der har lyst til en hyggelig aften med god musik. Fra kl. 19.30 spiller De Galvaniserede Leoparder nemlig op i festivalteltet. Men det er ikke det eneste sted med musik. I Kulturladen inviterer Løgstør Bådelaug alle til spisning og musik, og i Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri er der smugkro fra kl. 15.00-23.00. Kl. 20.00 bliver der ekstra gang i smugkroen, når først Limfjordsmuseets Sømandskor og efterfølgende Muleskinners sørger for den musikalske stemning.

 

Oplevelser for hele familien

Og der er er masser af spændende oplevelser for hele familien i løbet af dagen. I kan komme med Nordjyllands Beredskab ud at sejle på fjorden i redningsbåd, men er I mere til det historiske vingesus, kan I komme med skipper Kresten Hansen ud i Limfjordsmuseets Aalborgjolle. I kan også se nærmere på dampmaskiner og små forbrændingsmotorer i Fyr- og Vagervæsenets Hus eller komme med skipper Leth på skibsvandring på Valkyrien fra 1921.

På Limfjordsmuseet er der gratis entre hele dagen, og kl. 19.00 kan I mærke historiens vingesus, når der traditionen tro demonstreres skibstræk gennem Frederik VII’s Kanal med hest som i gamle dage.

 

Se programmet for dagen her.

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Das Lotsenboot „Lodsen“

Nach 4 Jahren ist diesen Sommer (2013) grade das Lotsenboot „Lodsen“ restauriert werden und segelt jetzt wieder auf den Fjord. 

Weiterlesen...

Læs mere