Vægtertræf i Løgstør

Vægter; Vægterkorps, Løgstør, Købstad, Limfjordsmuseet

Vægterkorps fra syv byer holder deres årlige møde i Løgstør og beriger Maritim Festival med vægtergange.

Vægtere fra syv danske byer er med, når vægterkorpsene holder deres årlige træf – i år for første gang i Løgstør, hvor Løgstør Købstads Vægterlaug er vært. Vægtertræffet finder sted fra 10. til 12. september, og dermed kommer vægterne også til at deltage i den store Maritim Festival, der finder sted mandag 11. september i Muslingebyen.

Der kommer vægtere fra Maribo, Fåborg, Lemvig, Ringsted, Ribe og Vejle samt selvfølgelig Løgstør, og de vil adskillige gange på de tre dage kunne opleves, når de iklædt uniformer og med morgenstjerner i hånden deltager i forskellige aktiviteter. Vi er stolte og glade for at få chancen for lægge by til de mange dygtige vægtere, og ser frem til nogle gode og ikke mindst musikalske dage i byen.

Til Maritim Festival kan de forsamlede vægterkorps opleves mandag eftermiddag og aften, hvor de også går gennem de smalle gader fra havnen og op til Løgstørs Østerbrogade, der huser de fleste forretninger. Og tirsdag er vægterne med til at sende træskibene afsted. 

Vægterne kan opleves her:

Søndag 10. september kl. 17    Gudstjeneste i Løgstør Kirke med deltagelse af vægterne

Mandag 11. september kl. 17    Vægtergang på havnen i forbindelse med Maritim Festival
                                      kl. 19    Vægtergang på havnen i forbindelse med Maritim Festival

Tirsdag 12. september kl. 8.30  Vægtergang sender de 67 træskibe afsted på Limfjorden Rundt sejladsen  

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

The Pilot Boat Ready for Launching

After an extensive restoration in four years, Løgstør's old pilot boat from 1929 is once again ready to sail the Limfjord.

Read more