Oplevelser

Limfjordsmuseet byder på en bred vifte af oplevelser, som alle tager sit udspring i fjorden og alle dens glæder.

Udstillinger

Udstillinger

Udstilling top cat

Limfjordsmuseet kan blandt mange andre ting byde på to forskellige udstillinger - den permanente udstilling i museets Oplevelsescenter, hvor blandt andet fjordens gamle farttøjer er udstillet og børnen kan klappe en fladfisk i rørebassinerne og særudstillingen, der hvert år byder på en ny og spændende udstilling i Kanalfogedens bolig.

Læs mere her...

Både og bådbyggeriet

Både og bådbyggeriet

Baadbyggeri top cat

En af Limfjordsmuseets mest levende og spændende afdelinger er museets historiske bådebyggeri. Her restaurerer vores stab af dygtige håndværkere fartøjer fra Limfjorden, lige som de vedligeholder museets stadig større samling af fjordfartøjer.

Læs mere om værkstedet og bådene her ...

Kulturmiljøet

Kulturmiljøet

kulturmiljoe web

Området omkring Limfjordsmuseet er en oplevelse i sig selv og Frederik den VII's Kanal må siges at være museets største museumsgenstand. Oplev også den godt 25 tons tunge Drejebro fra 1861.

Læs mere..

 

Sømandskoret

Sømandskoret

Shantykoret top cat

Før maskinkraftens tid sejlede de store sejlskibe på verdenshavene. Arbejdet med sejlads og vedligeholdelse af disse skibe var oftest hårdt og slidsomt for dets besætning og her kom "shantyerne" ind i billedet.

Læs mere ...

Løgstør Købstads Vægterlaug

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere oplevelser top cat

I en tid før gadelygterne kunne Løgstørs gader være et mørkt og skræmmende sted. Så havde man heldigvis Løgstør Købstads Vægterlaug, der natten igennem holdt øje og udråbte klokkeslettet engang i timen. Dette vægterlaug blev genoplivet i 2016 og passer i dag igen på byen, når aftenen falder på.

Læs mere ...

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere