Både og Bådbyggeri

Bådbyggeriet

Bådebyggeriet på Limfjordsmuseet

En af Limfjordsmuseets mest levende og spændende afdelinger er museets historiske bådebyggeri. Her restaurerer vores stab af dygtige håndværkere fartøjer fra Limfjorden, lige som de vedligeholder museets stadig større samling af fjordfartøjer.

Læs mere ...

Jagten KIRSTINE

Jagten Kirstine, Limfjordsmuseet

A230 KIRSTINE er Limfjordsmuseets nye restaureringsprojekt. Det er en stor, men spændende opgave at restaurere skibet tilbage til sit oprindelige udtryk. Her kan du følge restaureringen.

Læs mere ...

Kågene

Limfjordsmuseets bedste museumsgenstand er fra 1861. Den er 3 meter dyb og 4,4 kilometer lang, og den er bygget af 400 mand, over en periode på knapt 5 år. ”Genstanden” er naturligvis den unikke Frederik den VII’s Kanal - 1800-tallets svar på Storebæltsbroen. Limfjordsmuseet tilbyder nu en helt unik oplevelse, hvor man på egen hånd ror ud i historien.

Læs mere ...

Lodsbåden

Lodsbåd

Lodsbåden blev i april måned 2009 overdraget til Limfjordsmuseet af læge Torben Grønning Mikkelsen fra Thisted, der har ejet båden siden 1976, hvor den blev taget ud af aktiv drift på Limfjorden.

Læs mere ...

Aalborgjollen Aletha

Aalborgjollen blev konstrueret af Aage Utzon (arkitekten Jørn Utzons far) i Aalborg i 1929. Aalborgjollen er en repræsentant for Danmarks tidligste sportssejlads.

Læs mere ...

Motorjollen Inga

Motorjolle

Motorbåden Inga er bygget i 1950 i Skive til en gårdejer i Grættrup på Salling. Båden har stadig sin originale motor – en 1 cylindret Ideal fra Fjellebroen. Motorbåde af denne type og størrelse var indtil til ca. 1980 karakteristiske for bierhvervsfiskeriet i den centrale del af Limfjorden. 

Læs mere ...

Pennalhuset Nora

Pennalhus båd

Et pennalhus er navnet på den type motorjolle, som var helt karakteristisk for fiskeriet på Limfjorden fra 1930-1960.

Det første pennalhus så dagens lys i 1926, da bådebygger Ove Kristensen i  Glyngøre søsatte en helt ny type motorjolle. Med sin noget kantede facon mindende den om et af den tids træ-pennalhuse. Deraf navnet.

Læs mere ...

Lynæsjollen Afrodite

Lynæsjolle

Lynæsjollen er Limfjords-sjægtens sjællandske modstykke. Som med sjægten er der tale om en klinkbygget sejlfør-ende fiskejolle med dam og årer. Men hvor sjægten er lang og slank er Lynæsjollen mere rund og rummelig. Og hvor sjægten sejler i vandet, sejler Lynæsjollen på vandet. 

Læs mere ...

Sjægten Nørgaard P

Sjægten Nørgaard P. er det ældste af Limfjordsmuseets sejlende museumsfartøjer.

Den er 18 fod og bygget i 1920 af A.P. Andersen i Nøreng på Salling.

Sjægten er et typisk Limfjordsfartøj, der havde sin storhedstid i perioden ca. 1850-1920.

Læs mere ...

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere