Aktiviteter

Sommer på Limfjordsmuseet

Mad Med Minder, Fangst, Limfjordsmuseet, Historisk madlavning

Hele sommeren summer det af aktivitet på Limfjordsmuseet. Du kan blive fisker for en dag, du kan komme på snorkelsafari, du kan undersøge fiskenes mærkelige krop, blive klogere på plastik, kommer med på Historisk Fiskeridag eller ind i bådebyggerens værksted. Kom og oplev Limfjordsmuseets spændende sommertilbud, der aktiverer alle sanser.

Limfjordsmuseets sommeraktiviteter 2018

Fra 1. juli til 12. august 2018

 Fisker for en dag

Hver dag hele sommeren vil Limfjordsmuseets naturvejleder tag alle med under overfladen og gå på jagt efter Limfjordens fantasiske dyreliv. Udstyret med waders og net går vi på jagt sammen efter spændende dyr og skjulte fortællinger i fjorden. Bagefter tilbereder vi fangsten eller vi slippe den fri i museets akvarier. 

Aktiviteten starter hver dag kl. 11


Fiskenes hemmelige liv

Fiskekroppen er en fantastisk organisme, og med Limfjordsmuseets biologer kan du komme på opdagelse inde i fiskene. Vi vil sammen fange en ørred, dissekere den og undersøge, hvad der findes inde i den. Efter dissektionen vil vi ryge fisken og alle kan få et stykke af den varmtrøgede ørred.

Aktiviteten foregår hver dag kl 13.00


Snorkelsafari

Dyk ned i en verden, hvor tiden går i stå og naturen bestemmer tempoet. Limfjordsmuseet giver dig nu mulighed for en guidet tur under overfladen.Museet udlåner snorkel, våddragt og dykkebriller, og sammen rejser vi ud i en verden, hvor mennesket kun kan være gæster.  Oplev livet på bunden af fjorden.

Alle onsdage. Tidspunkt følger

Museet tilbyder også, at du selv kan tage på dykkertur. Vi udlejer vores snorkeludstyr til dig, der har mod på selv at tag på oplevelse under overfladen. Du kan leje udstyret hverdag i museets åbningstid.

Historisk Fiskeridag

Tag med tilbage i tiden og se hvordan man fiskede i gamle dage. Limfjordsmuseet naturvejleder støver de gamle fiskerimetoder af og tage jer med rejse tilbage i tiden, hvor man var dybt afhængige af Limfjordens fisk og dyr. Prøv at trække et landdragningsvod eller slå med en pulskølle. Du kan også komme med ud og glibe som i 1800-tallet. Du kommer på en rejse tilbage i tiden, men bare rolig kulturnørden tager dig med tilbage til nutiden, hvor vi også smug kigger ind i fremtidens fiskeri på Limfjorden.
 

Fossil jagt

Tag med på jagt efter spor fra kridttiden.  For 65 mio. år siden så verden helt anderledes ud. Med Limfjordsmuseets dygtig fossil nørd går vi sammen på jagt efter spor fra dengang. Der bliver mulighed for at finde forsteninger af blæksprutter, søpindsvin, rav og meget mere. Vi åbner sten, hvor du blive det første menneske. der har set ind i millioner af år, og måske finder et sjældent fossil. 

Mandag og onsdag. Tidspunkt følger

Bådebyggerens værksted

Går du med en bådebygger i maven? Få en indblik i et flere tusind år gammelt håndværk, når Limfjordsmuseets bådebygger Jacob inviterer inden for på det Historiske Bådebyggeri. Du får naturligvis også selv mulighed for at prøve kræfter med træ og værktøj. Til slut skal I på skibsvanding, hvor I møder museets mange besvaringsværdige skibe.

Torsdage. Tidspunkt følger
 

 En fjord af plastik

Plastik er et stigende problem i verdenshavene - og naturligvis også i Limfjorden. Vil du blive lidt klogere på plastik, fisk, havet og menneskerne, så sæt dig godt til rette i museets mini-biograf og kom med under overfladen.

Alle dage

 

 

 

Share

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere