Sjægteregister

En sjægt er en klinkbygget jolle af den type, som brugtes til fiskeri på Limfjorden i perioden ca. 1850-1920. I modsætning til andre farvandes joller er sjægten relativt smal og højt rigget. Typen er formentlig indført til Limfjorden fra det sydlige Norge omkring 1850 til brug i datidens nye fiskeri med snurrevod. Siden midten af 1970'erne har sjægten fået en renæssance som fritidsfartøj.


Limfjordsmuseet forsøger at vedligeholde nedenstående liste over alle kendte sjægte og deres sejlnumre.

Rettelser og tilføjelser til listen modtages gerne på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., der også tildeler nye sejlnumre.

Oplevelser

tekst tekst tekst.................................................

Udstillinger

Udstillinger

Udstilling top cat

Limfjordsmuseet kan blandt mange andre ting byde på to forskellige udstillinger - den permanente udstilling i museets Oplevelsescenter, hvor blandt andet fjordens gamle farttøjer er udstillet og børnen kan klappe en fladfisk i rørebassinerne og særudstillingen, der hvert år byder på en ny og spændende udstilling i Kanalfogedens bolig.

Læs mere her...

Både og bådbyggeriet

Både og bådbyggeriet

Baadbyggeri top cat

En af Limfjordsmuseets mest levende og spændende afdelinger er museets historiske bådebyggeri. Her restaurerer vores stab af dygtige håndværkere fartøjer fra Limfjorden, lige som de vedligeholder museets stadig større samling af fjordfartøjer.

Læs mere om værkstedet og bådene her ...

Kulturmiljøet

Kulturmiljøet

kulturmiljoe web

Området omkring Limfjordsmuseet er en oplevelse i sig selv og Frederik den VII's Kanal må siges at være museets største museumsgenstand. Oplev også den godt 25 tons tunge Drejebro fra 1861.

Læs mere..

 

Shantykoret

Shantykoret

Shantykoret top cat

Før maskinkraftens tid sejlede de store sejlskibe på verdenshavene. Arbejdet med sejlads og vedligeholdelse af disse skibe var oftest hårdt og slidsomt for dets besætning og her kom "shantyerne" ind i billedet.

Læs mere ...

Løgstør Købstads Vægterlaug

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere oplevelser top cat

I en tid før gadelygterne kunne Løgstørs gader være et mørkt og skræmmende sted. Så havde man heldigvis Løgstør Købstads Vægterlaug, der natten igennem holdt øje og udråbte klokkeslettet engang i timen. Dette vægterlaug blev genoplivet i 2016 og passer i dag igen på byen, når aftenen falder på.

Læs mere ...

Skoletjeneste - velkommen på Limfjordsmuseet

Limfjordsmuseets skoletjeneste byder elever i alle aldre velkomne til en fjord af oplevelser. Vores skoletjenester er skræddersyet til at åbne hele Limfjordsverdenen op for eleverne. Vi kombinerer fag som biologi, natur/tekniknologi, science, historie og madkundskab med en god dosis humor, masser af fortællinger og muligheden for at få fjorden helt op under neglene. 

Alle sanserne kommer i spil, og det uformelle læringsrum og de autentiske omgivelser ved Limfjordsmuseet sikrer, at eleverne får en lærerig oplevelse, de sent vil glemme.

Museumsformidleren kommer også gerne ud på din institution/skole, og så tilpasser vi desuden gerne undervisningsforløb efter individuelle ønsker og behov. Ring og hør nærmere på tlf. 98 67 18 05. Vi glæder os til at tilbyde jer en god og lærerig dag ved Limfjordsmuseet. Besøg på/af Limfjordsmuseets skoletjeneste er gratis for institutioner i Vesthimmerlands Kommune.

Limfjordsmuseet samarbejder med Vesthimmerlands Kommune og Vesthimmerlands Museum om at bygge bro mellem skoler, daginstitutioner og ungdomsuddannelser i Vesthimmerlands Kommune. Projektet hedder KulturNøgle Vesthimmerland - Kulturtjeneste i Vesthimmerlands Kommune. I projektet samles de mange tilbud, der findes i Vesthimmerlands Kommune til skoler, daginstitutioner og ungdomsuddannelser, og formidles samlet ud til interessenterne. Første skidt er en samlet folder, der præsentrer de aktuelle undervisnings- og formidlingstilbud.

Download KulturNøgle Vesthimmerland her

Børnehaver

Børnehaver

boernehave

Limfjordsoplevelser er et tilbud til alle børnehaver og en mulighed for en spændende oplevelse på Limfjordsmuseet. Vi fisker i kanalen, sejler en tur med båden "Inga" og fodrer museets fisk. Det er sjov for alle sanser og en god måde at opleve Limfjorden på. Nedenfor ses de tilbud, vi har til børnhaverne. Har I lyst til noget helt andet, så ringe endelig, så finder vi det helt rigtige forløb til jer. 

Limfjordsoplevelser...

Indskoling

Indskoling

Limfjordens-levende-dyr

Limfjorden under overfladen for indskoling er en sjov og lærerig dag ved Limfjorden. Vi dykker under overfladen og møder fjordens dyr og planter, og sejler en tur på kanalen.

Limfjorden under overfladen...

Mellemtrin

Mellemtrin

Limfjordens levende dyr

For mellemtrin kan Limfjordsmuseet tilbyde arrangementerne Limfjordens Dyreliv og Fra fjord til bord. Det er enten en mulighed for at "dykke" under overfladen og høre om Limfjordens hemmeligheder eller en chance for at fange og tilberede sin egen mad.

Limfjorden under overfladen...

Fra Fjord til Bord...

Der var engang en fjord...

Udskoling

Udskoling

inga610x320

For udskolingen kan Limfjordsmuseet tilbyde arrangementerne Limfjordens Fiskeri & Søfart og Fra Fjord til Bord. Det er enten en mulighed for at blive introduceret for Limfjordens  historie, flora og fauna med seljtur og fiskeredskaber eller en mulighed for at fange og tilberede sin egen mad.

Limfjordens Søfart og Fiskeri...

Fra Fjord til Bord...

Der var engang en fjord...

Ungdomsuddannelser

Ungdomsuddannelser

Fra-fjord-til-bord

Til ungdomsuddannelser kan Limfjordsmuseet tilbyde arrangementerne Limfjordens Fiskeri & Søfart og Fra Fjord til Bord. Det er enten en mulighed for at blive introduceret for Limfjordens  historie, flora og fauna med seljtur og fiskeredskaber eller en chance for at fange og tilberede sin egen mad.

Limfjordens Søfart og Fiskeri..

Fra Fjord til Bord...

Der var engang en fjord...

Ud af huset

Få Limfjorden på besøg

Udafhusetstor

Limfjorden er en fantastisk ramme for formidling om den verden, vi har lige under overfladen. Der er lagt op til en masse sjov og læring, hvor eleverne har mulighed for at få fjorden "op under neglene".

Men desværre er det ikke altid, at dette kan lade sig gøre rent praktisk, og derfor tilbyder Limfjordsmuseets skoletjeneste at besøge jeres skole, børnehave, ungdomsuddannelse eller en lokalitet efter jeres valg. Mulighederne er mange, men fokus vil som altid være på kulturhistorien, naturen, flora og fauna og det dejlige miljø Limfjorden gemmer på.

Ring og hør nærmere om mulighederne for at i kan få Limfjordsmuseets skoletjeneste på besøg på tlf.: 98 67 18 05 eller skriv til Andreas Lynnerup, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Museumsbutikken

I museets butik har vi et spændende udvalg af forskellige bøger, småskrifter, kort, plakater og meget andet.

Varerne kan købes i vores fysiske butik, som du finder på Limfjordsmuseet, kanalvejen 40, 9670 Løgstør, eller ved bestilles på:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
tlf. 98 67 18 05.

De vil derefter blive fremsendt mod forudbetaling (plus porto).

Bøger

Her finder du spændende læsestof om Limfjorden og de omkringliggende egne.

Beklædning

Udvalg af lækre og flotte t-shirts, polotrøjer, hættetrøjer i maritime farver og med Limfjordsmuseets logo.

Kort og plakater

Lokale postkort og plakater med smukkeLimfjords-motiver.

Småskrifter

Her finder du spændende læsestof om Limfjorden og de omkringliggende egne.

Diverse

En god oplevelse erindres oftest bedst med en souvenir, fx en lille båd til sættekassen eller en magnet til køleskabet.

Aktiviteter

Generel tekst omkring aktiviteter.

Mest for børn

Mest for børn

Mest-for-boern
Her har vi samlet de aktiviteter og arrangementer, som specielt henvender sig til børn og barnlige sjæle. Det er underholdning, der indeholder leg og læring, hvor man bliver inddraget aktivt, så man ikke "bare" står og kigger.

Se de spændende aktiviteter her...

Hele familien

Hele familien

familie

Der er noget for alle at give sig til på Limfjordsmuseet - uanset om man kommer alene, som familie eller som par.

Se de spændende aktiviteter her...

Events

Events

Events topcat

Limfjordsmuseet og resten af Løgstør byder året rundt på en perlerække af store og små events. Der er lidt for enhver, uanset om man er til store træskibe, madfestival eller jazz på kanalen.

Læs mere om de mange spændende events her...

Gennem Ild og Vand - Historien om Løgstør

Gennem Ild og Vand saerudstilling stor

Fra fiskerleje til købstad i vækst. Løgstør har igennem 500 år gennemgået en rivende udvikling. Men det har ikke altid været let. Byen har været hærget af brand ikke færre end tre gange, og byens livsnerven – Limfjorden – har både været byens største spisekammer og den største trussel mod byen i form af oversvømmelser og stormfloder.

Udstillingen ”Gennem Ild og Vand – Historien om Løgstør” fortæller Løgstørs historie igennem de 500 år. Udstillingen er skabt i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Løgstør og Løgstør Lokalhistoriske Forening. Vesthimmerlands Museum har udlånt Løgstørs gamle borgmesterkæde.

Sejlture på Frederik den VII's Kanal

Prøv en sejltur med en af Limfjordsmuseets mange fartøjer...

Løgstør Købstads Vægterlaug

vaegtere sidebar a

Sommeren igennem kan du komme på en spændende tur rundt i Løgstørs gamle gader med Løgstør Købstads Vægterlaug . Læs mere her

Sommeraktiviteter på Limfjordsmuseet

sommerpaaLIM sidebarA

På Limfjordsmuseet sker der noget hver dag hele sommere. Få selv våde fingre og kom helt ned under Limfjordens overflade. Læs mere her.

Skoletjeneste

Skoletjeneste sidebara

På Limfjordsmuseet tilbyder vi spændende og faglig formidling til børn og unge i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser. Læs mere her

Følg restaureringen af KIRSTINE

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri har siden 2013 arbejdet med at restaurere det gamle Limfjordsfartøj KIRSTINE. Følg arbejdet med fartøjet her.

Læs mere